WK TT Masters & WK Granfondo

COERS CYCLING CLUB

2024

COERS succesvol op WK TT Masters & WK Granfondo

De afgelopen weken zijn meerdere COERS leden uitgekomen op diverse WKs. Robert Spoek behaalde een 3e plek op het WK Tijdrijden voor Masters. Ook op het WK Granfondo was er genoeg succes.

Op 22 Augustus vond het WK Tijdrijden voor Masters plaats in Sankt Johan. Op een glooiend parcours in het noorden van Oostenrijk deed Robert Spoek een gooi naar het podium namens de COERS Cycling Club.

Clubklepper Robert Spoek had het hele jaar toegewerkt naar deze wedstrijd. Naast zijn baan als administratief juridisch medewerker heeft hij het hele jaar door 20 uur per week getraind. Met dubbele trainingen op een dag, waarvan de eerst vaak al voor 6 uur begint, werd de basis gelegd voor deze wedstrijd.

Spoek moest al vroeg vertrekken in de categorie 55-60. Ondanks dat het iets te warm was voor hem, verliep de tijdrit goed. Het glooiende parcours van 20 kilometer deed denken aan de Delenseweg waar hij talloze bloktrainingen uitgevoerd heeft.

Met een gemiddelde snelheid van bijna 45 kilometer per uur, gemiddeld wattage 327, zette Robert de snelste tijd neer. Al snel ging er een Pool 1 seconde onder zijn tijd door. Wat volgde was een zenuwslopende zit. Uiteindelijk was er nog maar 1 Duitser sneller dan Robert. Met een bronzen medaille heeft Robert zijn doel met verve behaald!

Spoek was niet de enige COERS clubklepper die deze zomer deelnam aan een WK. Begin September vond het WK Granfondo plaats in Aalborg Denemarken. Aangezien de volgende twee WKs overzees plaatsvinden, was dit voor veel leden de uitgelezen kans om deze ervaring mee te pakken.

In de Tijdrit kwamen Bart van Dieren & Robert Braam uit in de categorie 45-50. Robert moest al vroeg beginnen aan zijn rit tegen de klok. Hij zette de tweede tijd neer en zou uiteindelijk zeer verdienstelijk zesde worden.

Bart kwam later in actie. Op het bochtige en heuvelachtige parcours was het 35km afzien. Hij beukte tegen de harde wind in en eindigde op een schitterende tweede plaats!

Ook bij de reguliere Granfondo was de COERS Cycling Club vertegenwoordigd. Thijs de Boer startte met de hoop een mooie uitslag te behalen. Hij overleefde het eerste uur, maar kwam daarna achter een grote valpartij. Hij moest achtervolgen, en betaalde daar later in de koers de prijs voor. Hij werd 283e in zijn categorie.

Jean-Pierre Bolsius reed ook een goede wedstrijd. Hij was met de nieuwe COERS ploegauto naar Denemarken gereden. Dankzij dit extra moraal eindigde hij op een 164e plek in de categorie 45-50.

Vincent Van Wersch werd geteisterd door blessures en kon helaas de eindstreep niet halen.